Hjem Sy til baby og børn Rund Savlesmæk

Rund Savlesmæk

Skrevet af Marie
Rund savlesmæk

Små børn skal have det aller bedste der fåes. Derfor har jeg designet en savlesmæk der både er silkeblød imod huden, og samtidigt luner og beskytter imod fugt fra en savlende mundvig. Tilmed er den bare så dekorativ og fin, syet i det skønne og klassiske libertystof.

Savlesmækken består af to lag stof. På ydersiden silkeblød og let libertystof og på bagsiden blød og superabsorberende microfleece.

Print snitmønsteret til savlesmækken som gratis PDF-fil lige HER.

OBS! Det er vigtigt at skaleringen sættes til 100%.

Følg min nemme tutorial på hvordan man laver savlesmækken trin for trin herunder.

Materialer:

Libertystof  25 cm.

Microfleece  25 cm.

Sytråd i matchene farve.

Trykknapper samt tilhørende værktøj.

Fremgangsmåde:

Print mønsteret ud og placer det på et stykke stof, der er foldet på midten. Klip 1 stykke med forside stoffet og derefter 1 stykke med bagside stoffet.

Placer de to mønsterdele ret mod ret og fastgør dem med knappenåle eller wonderclips. Marker ca. 8 cm. i kanten, hvor der skal være en åbning til at vende retsiden udad.

Sy hele vejen rundt i kanten med 1/2 cm. sømrum. Efterlad det markerede område åbent.

Klip forsigtigt nogle små indhak i rundingen på indersiden af savlesmækken. Pres herefter omhyggeligt sømmene fra hinanden med et dampstrygejern.

Rund savlesmæk trin 4

Vend retsiden udad på din savlesmæk igennem åbningen, og pres omhyggeligt kanterne helt ud. Pres med dampstrygejernet til savlesmækken er glat og nydelig.

rund savlesmæk trin 5

Sy hele vejen rundt i kanten af savlesmækken, en fin pyntestikning med ca. 1-2 mm. sømrum. Du syr samtidigt henover åbningen i siden, og lukker derved hullet i samme stikning.

rund savlesmæk trin 6

Du er nu næsten færdig med din savlesmæk og mangler kun at sætte trykknapper i. Jeg har brugt Prym Love, samt dertilhørende trykknapper.

rund savlesmæk trin 7

Din savlesmæk er nu færdig 🙂

Rating: 5

Du vil måske også synes om

2 Komentarer

Grethe 25. august 2020 - 10:45

Hvor er den bare skøn, den må jeg igang med:-)

Rating: 5
Svar
Marie 26. august 2020 - 08:39

Mange tak Det er et rigtig hyggeligt og nemt lille projekt

Svar

Efterlad en kommentar

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi håber at du er okay med dette, men du kan fravælge, hvis du ønsker det. Accepter Læs mere