Hjem Sy til baby og børn Rund Savlesmæk

Rund Savlesmæk

Skrevet af Marie
Rund savlesmæk

Små børn skal have det aller bedste der fåes. Derfor har jeg designet en savlesmæk der både er silkeblød imod huden, og samtidigt luner og beskytter imod fugt fra en savlende mundvig. Tilmed er den bare så dekorativ og fin, syet i det skønne og klassiske libertystof.

Savlesmækken består af to lag stof. På ydersiden silkeblød og let libertystof og på bagsiden blød og superabsorberende microfleece.

Print snitmønsteret til savlesmækken som gratis PDF-fil lige HER.

OBS! Det er vigtigt at skaleringen sættes til 100%.

Følg min nemme tutorial på hvordan man laver savlesmækken trin for trin herunder.

Materialer:

Libertystof  25 cm.

Microfleece  25 cm.

Sytråd i matchene farve.

Trykknapper samt tilhørende værktøj.

Fremgangsmåde:

Print mønsteret ud og placer det på et stykke stof, der er foldet på midten. Klip 1 stykke med forside stoffet og derefter 1 stykke med bagside stoffet.

Rund Savlesmæk

Placer de to mønsterdele ret mod ret og fastgør dem med knappenåle eller wonderclips. Marker ca. 8 cm. i kanten, hvor der skal være en åbning til at vende retsiden udad.

Rund Savlesmæk

Sy hele vejen rundt i kanten med 1/2 cm. sømrum. Efterlad det markerede område åbent.

Rund Savlesmæk

Klip forsigtigt nogle små indhak i rundingen på indersiden af savlesmækken. Pres herefter omhyggeligt sømmene fra hinanden med et dampstrygejern.

Rund savlesmæk trin 4

Vend retsiden udad på din savlesmæk igennem åbningen, og pres omhyggeligt kanterne helt ud. Pres med dampstrygejernet til savlesmækken er glat og nydelig.

rund savlesmæk trin 5

Sy hele vejen rundt i kanten af savlesmækken, en fin pyntestikning med ca. 1-2 mm. sømrum. Du syr samtidigt henover åbningen i siden, og lukker derved hullet i samme stikning.

rund savlesmæk trin 6

Du er nu næsten færdig med din savlesmæk og mangler kun at sætte trykknapper i. Jeg har brugt Prym Love, samt dertilhørende trykknapper.

rund savlesmæk trin 7

Din savlesmæk er nu færdig 🙂

Rating: 5

Du vil måske også synes om

11 Komentarer

Grethe 25. august 2020 - 10:45

Hvor er den bare skøn, den må jeg igang med:-)

Rating: 5
Svar
Marie 26. august 2020 - 08:39

Mange tak Det er et rigtig hyggeligt og nemt lille projekt

Svar
Maja 15. januar 2021 - 14:03

De ser dejligt nemme ud, så dem skal jeg da lige forsøge at lave et par stykker af. Jeg har dog 2 spørgsmål til dem. Hvorfor skal der klippes små hak i rundingen? er det for at stoffet ikke “folder” når man drejer? Og har det nogen betydning om det er micro fleece eller polar fleece? Jeg kan ikke lige krænge forskellen på dem nemlig.

Svar
Marie 17. februar 2021 - 11:38

De små indhak sikrer at du kan stryge sømmen flad i rundingen, uden at stoffet folder. Polar fleece er meget tykt og mere grov i strukturen. Microfleece er meget finere i strukturen og knap så tykt.

Svar
Bente 28. januar 2021 - 10:45

Tak for det gratis mønster:-)

Rating: 5
Svar
Marie 2. februar 2021 - 16:36

Selv Tak 🙂

Svar
Mai 1. februar 2021 - 21:53

Hej Marie.
Hvor køber du microfleece?
Mvh Mai

Svar
Marie 2. februar 2021 - 16:35

Det køber jeg hos Stof og Stil 🙂

Svar
Maj-Britt Bjerregaard 20. marts 2021 - 10:56

Hej Marie.
Jeg har lavet 2 savlesmække, efter dit mønster og meget nemme opskrift, til mit kommende barnebarn. De er blevet så fine.
Nu er jeg så blevet spurgt om halsen nu er stor nok til en baby på 2-3 mdr. og opefter. Jeg har søgt på nettet efter svar på hvor langt der er rundt om halsen på børn i den savlende alder, men kan ikke finde svar. Kan du hjælpe mig?
Mvh Maj-Britt

Svar
Marie 20. marts 2021 - 12:00

Hej Majbritt,
Mine egne niecer har brugt disse savlesmække fra de var helt små og op til 2´års alderen. Den brede kant gør at de kan tilpasse sig.

Svar
Grethe 13. oktober 2021 - 12:46

God opskrift på nogle søde savlesmække 🙂

Rating: 5
Svar

Efterlad en kommentar

Jeg accepterer Privacy Policy

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi håber at det er okay men du behøver ikke acceptere, hvis du ikke ønsker. Accepter Læs mere